Excel Videregående  - formatering og analyse af data

Excel er et fantastisk værktøj til at behandle og håndtere større datamængder. Dette kursus er for dig, der skal præsentere, overvåge og have overblik over data.

Du bliver præsenteret for nogle af de mange fine værktøjer der findes i Excel til at behandle data. Bl.a. kommer du kommer til at arbejde med forskellige måder for formatering, udvalgte opslagsfunktioner, filtrering og avanceret sortering, analyseværktøjer og selvfølgelig Pivottabeller.

Kursusbeskrivelse

Opsætning af en effektiv brugergrænseflade

Excel indeholder et væld af muligheder for at indstille programmet, så det passer til de opgaver og funktioner den enkelte bruger sidder med. Vi gennemgår nogle af de vigtigste indstillinger, så du efterfølgende selv kan sætte Excel op, så det matcher dine behov.

Formatering af data

Excel har nogle indbyggede værktøjer, så man med nogle få klik kan formatere sit talmateriale, således at tal og data kan præsenteres på en let overskuelig måde. Det kan nemt sættes i system i Excel, så dine data og tabeller får det samme udseende fra gang til gang. 

Betinget formatering

Betinget Formatering er et overset, men fantastisk effektivt værktøj til at overskue, overvåge og analysere data. Vi gennemgår nogle af de vigtigste funktioner.

Funktionsbibliotek

Excel indeholder rigtig mange standardformler, som både kan bruges i forbindelse med beregninger, men også i relation til tekst, sammenligning, oprydning m.v. Du kommer selvfølgelig til at arbejde med nogle at de mest anvendte, så du senere selv kan gå på opdagelse i de mange muligheder.

Kæder mellem ark

Du kommer til at lære hvordan du hurtigt og nemt kan arbejde på tværs af flere ark – f.eks. redigere eller opbygge flere ark samtidigt. Du kommer til at arbejde med at hente data mellem ark og oprette formler på tværs af flere ark. På den måde kan man have data liggende i ét ark, og foretage beregninger i et andet.

Opslagsfunktioner

Vi gennemgår de meget brugte opslagsfunktioner LOPSLAG og VOPSLAG. Du lærer at hente poster frem fra en database, og ser på nogle af de mange anvendelsesmuligheder der findes for funktionerne. 

Pivottabel

Du får en introduktion til, hvilke muligheder der er omkring arbejde med Pivottabeller. Vi ser på hvordan man opbygger, vedligeholder og bruger Pivottabeller til at lave opsummeringer, analyserer og dynamisk belyser data fra forskellige vinkler

Kursusform

Kurset vil være en vekslen mellem gennemgang af opgaver i Excel og med masser af  hands-on opgaver. 

Udbytte

Formålet med dette kursus er at gøre dig i stand til at udnytte nogle af alle de smarte analyseværktøjer i Excel, så det bliver nemmere at hente oplysninger ud af selv store datamængder. Du lærer også at gøre data mere overskuelige og nemmere at overvåge.