SIAM® - Service Integration and Management Foundation

Beskrivelse

Services indkøbes i stigende grad fra et netværk af forskellige leverandører, og i takt hermed vokser udfordringerne med at få det hele til at spille sammen.

Forretningen (kunden) ser IT-afdelingen som sin (eneste) leverandør af IT-service, og den forventer, at IT-afdelingen har styr på serviceleverancen.

Men hvor mange har egentlig samlet styr på alle de services og leverandører, der er forudsætningen for, at IT-afdelingen kan levere? Der er mange steder i værdinetværket, hvor noget kan gå galt, som kan påvirke leverancen til kunden.

Formål

På dette kursus lærer du sammenhængene i SIAM, og hvordan du bærer dig ad med at holde styr på services fra mange forskellige leverandører. 

Deltagere

Kurset henvender sig til fagfolk, som interesserer sig for Service Integration and Management eller som ønsker at implementere metoden i en organisation, og i særdeleshed fagfolk, som allerede arbejder med IT service management processer.

Udbytte

Kurset omhandler blandt andet serviceintegratorens rolle og ansvar i SIAM-økosystemet og sammenhængene mellem de enkelte elementer i SIAM-livscyklen: Discovery and Strategy, Plan and Build, Implement og Run and Improve.

Du lærer også, hvordan du kan væve services fra forskellige leverandører sammen til velintegrerede, helstøbte ydelser til dine kunder og hvordan du kan måle services end-to-end.

Forudsætninger

Der er ingen formelle forudsætninger, men det anbefales kraftigt at have kendskab til IT service management, for eksempel ITIL eller ISO20000.

Form

Undervisning og kursusmaterialer er på dansk. Eksamen er på engelsk.

Eksamen

Eksamen foregår i slutningen af kursets sidste dag. Det er en elektronisk multiple-choice opgave med 40 spørgsmål på engelsk.

  • Beståelseskriteriet er 65%.
  • Varighed 75 min., hvis dit modersmål ikke er engelsk.
  • Ved beståelse opnår du EXIN BCS SIAM® Foundation certifikat.
  • Eksamens pris er ikke inkl. i kursusprisen. Prisen for eksamen er 1.950,-
  • Du tilmeldes automatisk til eksamen ved tilmelding, ønsker der ikke eksamen, bedes du gøre opmærksom på dette. 

Bemærk

Eksamen er elektronisk. Husk derfor at medbringe en laptop. Du kan ikke anvende tablet/iPad. Vi har internetforbindelse.

Læs mere om elektronisk eksamen og krav til din PC her

Re-eksamen

Har du behov for at deltage på en re-eksamen, kan du tilmelde dig ved at skrive til os på info@ateaeducation.dk