Grafisk og kreativ formidling

Vil du blive bedre til at sætte billeder på dine budskaber? Vil du have konkrete redskaber til en tydeligere formidling, så du bliver lettere at forstå

Vil du have en mere involverende formilding?

Vil du have nye teknikker når du bruger flip-over, whiteboard, PointPoint eller anden form for visualisering?

Kurset i grafisk og kreativ formidling er for dig, der vil være bedre til at bruge illustrationer, billeder og grafiske virkemidler i din formidling – f.eks. når du skal præsentere, undervise eller fremlægge på møder.

Udbytte på kurset Grafisk og kreativ formidling:

  • Du får masser af ideer til at fremstille flotte og inspirerende flip-overs, visuelle PowerPoints og dynamiske præsentationer på whiteboard
  • Du inspireres til at omsætte ord og faglige begreber til ”billeder”
  • Du lærer enkle teknikker til at tegne, skrive og bruge grafiske virkemidler
  • Du bliver i stand til at gøre det komplekse overskueligt og forståeligt

Form:

Kurset sætter gang i dine kreative sider og er samtidig meget konkret. Du kommer selv til at arbejde med stoffet og allerede efter et par timer vil du opleve et tydeligt løft af din visuelle formåen. Der tages også udgangspunkt i eksempler fra dit og de øvrige deltageres stofområde, så du kan anvende det lærte umiddelbart efter kurset.

Forud for kurset tilbydes du et serviceeftersyn med ideer til udvikling af dine nuværende præsentationsmaterialer (fx flipovers eller PowerPoint).

Du får underviserens bog ”Præsentationer der fænger – visuelle virkemidler” og et sæt professionelle skrive- tegnepenne.

Kursus indhold

  • Grafiske virkemidler: Med enkle bokse, pile og symboler kan der med få midler skabes en visuel sammenhæng, der gør det komplekse enklere og forståeligt.
  • Skriv flot: Anvend en enkel og flot præsentationsskrift (håndskrift) der f.eks. kan bruges på flip-over.
  • Flipovers der fænger – gør dem flotte og personlige: Efter kurset kan du lave flotte og professionelle flip-overs.
  • Tegn – helt enkelt: ”Jeg kan ikke tegne” er heldigvis kun et myte. Med en enkel teknik lærer du at tegne flottere end du turde drømme om.
  • Få farverne til at spille med: Hvilke farver fremme budskaberne? Lægger emnet op til et særligt farvevalg?
  • Visuelle og unikke PowerPoints: Nu skal det være slut med at lave alenlange og søvndyssende PowerPoint præsentationer. Vi ser på hvad de senere års forskning siger, og du lærer principperne for gode PowerPoints – som dit publikum vil elske (det er ikke et it-teknisk PowerPoint kursus).